Kunnen een grote invloed hebben op het energielabel!

Zonnepanelen kunnen uw elektriciteitsverbruik verlagen of zelfs tot nul reduceren! Er zijn verschillende soorten en maten.

Voor wie een eigen dak of tuin heeft zijn zonnepanelen interessant.

Zonnepanelen geven nu een rendement op uw investering die vele malen hoger is dan de rente die u op een spaarrekening ontvangt.

De opbrengst van een zonnepaneel is afhankelijk van het type zonnepaneel en de oriëntatie op de zon.

De oriëntatie dient bij voorkeur op Zuid, Zuid-Oost of Zuid-West te zijn. Daarnaast is de hellingshoek van belang. De optimale hellingshoek ten opzichte van de zon is 36 graden.

Hoe meer panelen, hoe beter uw energielabel!

Energie label zonnepanelen

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn op dit moment 3 Typen zonnepanelen op de markt. Het soort zonnepaneel word bepaald door het materiaal waarvan de zonnecellen worden gemaakt. De drie materialen waarvan vrijwel alle zonnecellen van gemaakt worden zijn monokristallijn, polykristallijn en amorf. Deze materialen zijn gebaseerd op het halfgeleidermateriaal silicium.

1. Monokristallijn-zonnepaneel monokristallijn-zonnepaneel1

De zonnecellen in een monokristallijn zonnepaneel bestaan uit één kristal. De oppervlakte van monokristallijne zonnecellen heeft geordende elektroden en is egaal zwart. Deze zonnepanelen hebben het hoogste rendement. Monokristallijne zonnepanelen hebben enkele procenten meer opbrengst dan polykristallijne. Monokristallijne panelen zijn duurder, maar hebben een hoger rendement per oppervlakte. De beste keuze voor wie het maximale rendement wil halen met beperkte ruimte.

2. Polykristallijn-zonnepaneel polykristallijn-zonnepaneel1

In een polykristallijn zonnepaneel bevinden zich zonnecellen die bestaan uit meerdere grove kristallen. Een polykristallijne zonnecel vertoont een soort gebroken schervenpatroon. De polykristallijne zonnepanelen zijn gunstig geprijsd en bieden een redelijk hoog rendement. Ze hebben iets minder rendement dan monokristallijne zonnepanelen. Wanneer u genoeg ruimte op uw dak heeft is dit de beste keuze.

3. Amorf- zonnepaneel amorf-zonnepaneel1

In het dunne-film zonnepaneel wordt amorf silicium gebruikt. Amorfe zonnepanelen bevatten geen kristallen, hierdoor zijn ze zeer buigzaam. De amorfe zonnepanelen geven het minste rendement van de drie. De prijs ligt wel een stuk lager, maar deze zonnecellen zijn minder geschikt voor toepassing in zonnepanelen.