Er zijn momenteel een aantal soorten isolatieglas. De meest voorkomende soorten: dubbelglas, HR ++ glas en Driedubbel glas. Dit laatste type beschikt over 3 lagen glas waarbij op twee ruiten een metaalcoating is aangebracht die de warmte reflecteert. Dit glas heeft momenteel de hoogste isolatiewaarde.

Het kan zo zijn dat er bij u in de woning in het verleden voorzetramen, HR, HR+ of monumentenglas is geplaatst.

Comfort

Isolatieglas geeft naast een lagere energierekening ook meer comfort in de woning. Dat verhoogde comfort wordt bereikt door:

  • Minder trek (door minder stoken wordt de luchtcirculatie in de woning verminderd)
  • Hogere oppervlaktetemperatuur (wij verliezen minder warmte naar het glas dit voelt behaaglijker aan waardoor wij dichter bij het glas kunnen gaan zitten)
  • Minder geluid (dubbelglas vermindert de geluidsoverdacht)
  • Minder kans op beslagen ramen (door verhoging van de oppervlaktetemperatuur zal vocht minder snel condenseren op de ramen)
Valkuilen

Valkuilen bij plaatsen isolatieglas met NIEUWE kozijnen zijn: mogelijke vermindering van ventilatie waardoor luchtvochtigheid in de woning toeneemt, waardoor weer op andere constructies in de woning vochtproblemen kunnen ontstaan. Laat daarom ook ALTIJD ventilatieroosters plaatsen.

Energiebesparing

Als u isolatieglas laat plaatsen kies dan bij voorkeur de meest energiezuinige soort. Momenteel is dat driedubbelglas. Dit glas vereist bijna altijd dat u ook de kozijnen laat vervangen en is daarom een behoorlijke investering. Een goed alternatief is HR++ glas. Dit is dubbelglas waarop een metaalcoating is aangebracht. De coating is nagenoeg onzichtbaar en reflecteert de warmte. Ook zonnewarmte zal deels gereflecteerd worden. Voordeel is dat de kamers op de zonzijde in de zomer minder worden opgewarmd.

glasisolatie